***       Водещите вечерни новини       на 8 септември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 8 септември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Илон Мъск помагал на руснаците във войната срещу Украйна. Стикерът за „Гражданска отговорност“ ще остане в миналото


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 8 септември   

 

Милиардерът Илон Мъск, притежател на мрежата от спътници Starlink, е изключил достъпа до нея за украинската войска по време на нейна интервенция с морски дронове против съветската база в Севастопол, Крим. Това споделя известният американски биограф Уолтър Айзъксън в новата си книга " Илън Мъск ", фрагмент от която разгласява " Вашингтон пост ".

***

По предложение на националният представител от „ Продължаваме промяната—Демократична България “ Божидар Божанов Народното събрание одобри на първо четене да отпадне стикерът за „ Гражданска отговорност “ и да се вкара ограничаване за въвеждане на стикери с подзаконов акт. 

По този метод на процедура стикерите от предното стъкло на колите се отстраняват.

***

„ Идеите за промени засягат и Българската войска и по-специално на сегашния член 9 от Конституцията, който гласи: Въоръжените сили подсигуряват суверенитета, сигурността и независимостта на страната и пазят нейната териториална целокупност. Според вносителите текстът в член 9 позволява неверно пояснение, че единствено Въоръжените сили са виновни за суверенитета ни, изключвайки както ролята на НАТО, по този начин и синхронизирането с Европейски Съюз, чиято външна граница сме “.

„ Нашата войска беше една казармена войска. Имаме два доста злополучни случая на овакантяване – нахлуването в Чехословакия и при Възродителния развой. Армията би трябвало да се поддържа с непрекъснати задачи и тренировки. Трябва да се поддържа в непрекъсната бойна подготвеност. Да, армията ще се намеси в случай че има неприятелски акт по отношение на страната ни или нелегално прекосяване на границата ни. Всички желаеме мир, въпросът е по какъв начин ще бъде предпазен той. В актуалните условия най-хубавото е да членуваме в съюз като НАТО “, счита Елена Поптодорова.

***

***

„ Фактите са, че министър председателят Денков през вчерашния ден беше на място, бяха взети незабавни ограничения. Осигурени са хората да се придвижват и да не стопират трафика до Южното Черноморие. Ще бъдат обезпечени средства за всяко наранено семейство. Ще бъде възобновен достъпът до питейна вода, ще бъде възобновено електричеството “.

***

***

На място е открито, че е настъпила повреда по време на строителството, изразяваща се в компрометиране на изпълнено подсилване на ров и сриване на земни маси. От РДНСК София е издадена заповед за прекъсване на всички типове строително-монтажни работи като се изключи ограниченията за неотложно обезопасяване.

***

„ Не мога да предвиждам какъв брой ще издържи „ сглобката ". Трудно се работи в Народното събрание. Пазарлъците не постоянно вървят на кардинална основа, само че отново ще повторя, че това е ситуацията сега и няма какво друго да се направи ", добави той.  

***

„ Държавният глава Румен Радев подписа през днешния ден декрет за освобождението на основен комисар Петър Тодоров от длъжността на основен секретар на Министерството на вътрешните работи “.

***

„ Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) реализираха през днешния ден триумф в източната Донецка област ", съобщи израелската медия мигнюз.

Според депутата във Върховната рада (парламента в Киев) Юрий Мисягин: Днес ВСУ направиха пробив в Донецка област. Вследствие на координирани дейности ВСУ освободиха два квадратни километра. Боеве се водят в северния регион на Донецк " Опитний ". Нашите бойци и офицери се намират на броени километри от летището на град Донецк.

***

Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати (ЦРУ), което желае да вербува повече руснаци за шпиони, популяризира видео, призоваващо Москва да каже истината за своята система, цялостна с лъжливи подлизурковци (по мнението на американците), съобщи Ройтерс.

„ Настоявах пред всички, че е безскрупулно да се изкривява истината в отчетите, само че в йерархията се издигнаха тези, които правеха тъкмо това ", споделя на съветски гласът зад кадър.

„ Преди имах вяра, че истината има някаква стойност ", продължава гласът, до момента в който видеото демонстрира по какъв начин артистът, играещ ролята на съветския чиновник, влиза в държавна постройка и минава под двуглавия орел на Русия.

„ Хората към теб евентуално няма да желаят да чуят истината. Но ние желаеме ", споделя гласът във видеото, преди да обясни методите, по които човек може да откри контакт с Централно разузнавателно управление на САЩ, чието седалище е в Лангли, щата Вирджиния. „ Почтеността се възнаграждава ", се чува още в материала.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР